Over Mij

Mijn naam is Natascha Maas, moeder van 4 kinderen en ik woon in Haarlem, samen met mijn jongste zoon. Ik ben een geregistreerd Psychosociaal therapeut en sinds 2008 werk ik in mijn eigen praktijk Bloei!. Ik weet hoe het voelt als je niet in staat bent om naar de werkelijkheid te durven kijken, zonder dat je je daar bewust van bent. Je merkt dit vooral doordat je je niet gelukkig voelt met jezelf, je relatie en/of je werk. Je leeft op een soort automatische piloot. Bij mij kwam dat vooral tot uiting door het maken van keuzes met mijn hoofd en niet met mijn gevoel. Ik had muurtjes om mezelf heen gebouwd uit zelfbescherming. Ik durfde niet kwetsbaar te zijn. Uiteindelijk hield ik dat niet vol en ging in therapie. Het bleek dat ik vanuit mijn gezin van herkomst een rol had aangenomen om de teleurstellingen uit mijn jeugd niet te hoeven voelen. Door dit door te hebben en te begrijpen hoe mijn gezin van herkomst mij gevormd heeft, kon ik blokkades opruimen en patronen doorbreken. Ik kwam dichter bij mijn gevoel en verlangen. Ik ontdekte wie ik echt was. Dit voelde zo bevrijdend om eindelijk te kunnen zijn wie ik echt bent. Mijn wereld is veranderd omdat ik ben veranderd! Ik gun dit iedereen!

  • Het is mijn passie om mensen te begeleiden naar een leven waarin ze gelukkig kunnen zijn met zichzelf en met een liefdespartner. Door emotionele blokkades en oude patronen (liefdevol) te doorbreken, kom je bij je echte zelf. Het bevrijden van deze belemmeringen stelt je in staat je passies en verlangens te ontdekken, waardoor je authentiek kunt zijn. Wanneer je aan jezelf werkt, geef je niet alleen jezelf een waardevol geschenk, maar ook de volgende generatie. Onbewust wordt er namelijk veel doorgegeven van vorige generaties aan toekomstige generaties, tenzij je je hiervan bewust wordt en het doorbreekt. Mijn cliënten zijn gemotiveerd voor zelfontwikkeling, met een open blik op de wereld. Ik ervaar ze als leergierig en bereid om daadwerkelijk verandering aan te brengen. Dat maakt me blij!

  • In mijn vrije tijd geniet ik van mijn kinderen, lekker eten, wandelen, natuur, inspirerende ontmoetingen, sporten, muziek en (verre) reizen. Ik luister graag naar podcasts en ik houd van dansen op deephouse/techno. Ik heb een jonge geest en vind mezelf openminded. Mijn vrienden hebben zeer diverse leeftijden, wat ik een verrijking vind! Echt contact hebben met elkaar is voor mij essentieel. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf mag en kan zijn.

  • In 2012 heb ik de vierjarige post-hbo opleiding Integratieve Psychotherapie afgerond aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Mijn PSBK-diploma heb ik in 2021 behaald volgens de PLATO-norm. Hiermee ben ik geregistreerd als psychosociaal therapeut.

    Tevens heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd, waaronder de meerdaagse masterclass van Maarten Oversier over transgenerationele overdracht van trauma, basis EFT (Emotional Focused Therapy), en de opleiding systemisch en contextueel werken met "een taal erbij" bij de Kontekst Gooisemeren. Bij het Aumm-instituut heb ik in 2021 en 2022 meerdere meerdaagse trainingen gevolgd over de gevolgen van trauma op relaties en seksualiteit.

    Begin 2023 heb ik de meerdaagse training ‘familieopstellingen op tafel’ bij Caroline Franssen gevolgd. Door deze methode kun je jouw eigen plek innemen in je gezin van herkomst en alle lasten die je (onbewust) hebt overgenomen uit eerdere generaties teruggeven. Ook is deze methode zeer geschikt om niet-genomen rouw te kunnen gaan nemen, met name voor eerdere miskramen, abortussen of jong overleden broertjes of zusjes. Dit leidt naar een gezonde verbinding met jezelf door op de juiste plek in de kinderrij te gaan staan. Je voelt hierdoor meer innerlijke rust en autonomie.

    In 2023-2024 heb ik de Master Contextuele Benadering van de hulpverlening aan de CHE gevolgd. Deze studie bevestigt de invloed van het gezin van herkomst op je individuele welzijn en je liefdesrelaties. Contextuele therapie heeft als uitgangspunt dat de kwaliteit van relaties wordt bepaald door de balans van rechtvaardige zorg voor elkaar; het geven en nemen moet in balans zijn (Boszomenyi-Nagy & Krasner, 1986). In deze studie staat ook de invloed van vorige generaties centraal, net als de zorg voor de toekomstige generatie.

    Daarnaast heb ik me verdiept in volwassen Replacement Children (Elviskinderen ofwel vervangingskinderen) te kunnen begeleiden. Binnenkort zal ik hier een pagina over opstellen en een blog schrijven over deze speciale doelgroep.

 

Voel je vrij om te zijn wie je bent!

Iedere geaardheid is welkom!

REVIEWS